vrijdag 29 mei 2009


De vier nieuwelingen
-

Mijn leven als Marie - 3

Mrrraaaw!!!

Ik sta klaar met getrokken klauwen!
Paraat om mijn domein en mijn nest kost wat het kost te verdedigen. Ik ben geen katje om zonder handschoenen aan te pakken!


Vanavond, toen ik terug naar mijn hok ging, zat die 'dikkie dik' kater van MIJN korrels te eten uit MIJN bakje in MIJN hok! Hij moet binnengedrongen zijn terwijl ik met mijn kleintjes op visite was bij mijn mensen. Dat pikte ik natuurlijk niet. Heb eens goed mijn klauwen in zijn vette pens gezet, grrrr! Zal dit niet gauw vergeten zijn. Die profiteur viel van de schrik nog eens van de omheining, hihi.

Ik zal vannacht toch maar beter een katoogje openhouden.

Illustratie: 'The fire of the mind' van Louis Wain

maandag 25 mei 2009

De avonturen van Rambo - 2

Miiiiiiiieeaw!
m'n poot doet zo'n pijn.


Snee in
mijn poot.
Hoe dat gebeurd is?
Ha nee, dat vertel ik niet.

Met moeite thuisgeraakt. Met drie van de vier kwam ik nog behoorlijk vooruit. Maar ik zag er belachelijk uit. De tweevoeters moesten het natuurlijk allemaal zien. Ik kon wel door de grond zakken. Bovendien namen ze me nog te pakken en moest ik mee naar hun hok. Ze zaten de hele tijd met hun poten aan mijn poot. En ik maar janken van de pijn. Ik viel bijna in katzwijm. Op de koop toe smeerden ze er nog koud kleverig stinkend spul op, bwaah!

Even had ik genoeg van de wereld en ben in een stoel gekropen om een dutje te doen. Toen ik wakker werd, deed mijn poot minder pijn en kon ik er een beetje op steunen. Hij was wel veel dikker geworden, 't ziet er toch niet zo kat-oliek uit. Voor alle zekerheid toch wat kalmpjes aan gedaan. Hopelijk kan ik morgen weer op avontuur, anders wordt ik echt kattig, miiiiiiiew!
a